دسترسی سریع
- بنچمارک کردن چیست؟
- بنچ مارکینگ چیست؟
- اهمیت بنچمارک کردن چیست؟
- بهبود کیفیت و عملکرد:
- آگاهی از رقبا:
- افزایش رضایت مشتریان:
- تقویت رقابتی بودن:
- تصمیمگیری بهتر:
- بنچ مارکینگ در دنیای بازاریابی؛ راهکاری مهم برای بهبود کسبوکار
- انواع بنچمارکینگ کدام است؟
- بنچمارک کردن استراتژیک (Strategic Benchmarking)
- بنچمارک کردن عملکرد (Performance Benchmarking)
- بنچمارک کردن فرآیند (Process Benchmarking)
- بنچمارک در طراحی سایت و سئو چه تاثیری خواهد داشت؟
- سخن پایانی:
به طور قطع تا کنون اصطلاح بنچ مارکینگ را شنیدهاید. به صورت کلی بنچ مارکینگ (Benchmarking)، بنچمارک کردن یا بهینهکاوی یک استراتژی مهم تجاری است که شامل سنجش عملکرد و نتایج شرکت شما در برابر رقبا و بازار مصرف است. استفاده از بنچ مارکینگ در کسبوکار میتواند نقاط قوت و ضعف شرکت را بسنجد و استراتژی هوشمندانهای را تدوین کند. در این مطلب از وب سایت برندتیک، قصد داریم تا درباره فرآیند بنچمارک کردن در کسب و کارها بپردازیم و اطلاعاتی را در این خصوص در اختیار شما قرار دهیم. بنابراین برای کسب اطلاعات بیشتر تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
بنچمارک کردن چیست؟
بنچمارک در واقع مجموعه استانداردهایی است که میتواند یک معیار برای سنجش عملکرد یک سیستم، قابلیت، برنامه، ویژگی و ... در حوزههای مختلف باشد. در کسب و کار، بنچمارک کردن به معنای سنجش و مقایسه عملکرد محصولات، خدمات، فرآیندها و سایر عناصر کسب و کار با استفاده از معیارهای مشخص است. معمولاً در کسب و کار، بنچمارک کردن به منظور بهبود عملکرد و کیفیت محصولات و خدمات، مقایسه با رقبا و تعیین میزان رضایت مشتریان استفاده میشود.
برای انجام بنچمارک کردن در کسب و کار، ابتدا باید معیارهای مشخصی را تعیین کرد که برای سنجش عملکرد محصولات و خدمات مورد استفاده قرار خواهند گرفت. سپس، با انجام تستهای مشخص و مقایسه نتایج با معیارهای تعیین شده، عملکرد محصولات و خدمات مورد سنجش قرار میگیرد. بنچمارک کردن در کسب و کار میتواند به عنوان یک ابزار مهم برای بهبود عملکرد و کیفیت محصولات و خدمات، افزایش رضایت مشتریان و تقویت رقابتی بودن کسب و کار مورد استفاده قرار گیرد.
بنچ مارکینگ چیست؟
به صورت کلی بنچ مارکینگ فرآیندی است که هر کسبوکاری برای مقایسهی عملیات، فرایندها و محصولات سازمان خود با سازمانهای دیگر، از آن بهره میبرد. این فرایند کیفیت سیاستها، استراتژیها، برنامهها، خدمات، محصولات و موارد دیگر را در سازمان شما اندازهگیری میکند و میتواند در همان صنعت یا بازار وسیعتری انجام شود و در تعیین اهداف کوتاه مدت و بلند مدت شرکت ارزشمند و مهم باشد. در واقع، بنچ مارک کردن راهی بسیار کاربردی و مناسب برای پیشرفت مستمر و تثبیت موقعیت در دنیای کسبوکار به شمار میآید.
اهمیت بنچمارک کردن چیست؟
بنچمارک کردن به عنوان یک ابزار مهم در سنجش و مقایسه عملکرد محصولات، خدمات، فرآیندها و سایر عناصر کسب و کار، در جهت بهبود عملکرد، کیفیت و رضایت مشتریان بسیار مهم است. اهمیت بنچمارک کردن به دلیل موارد زیر است:
بهبود کیفیت و عملکرد:
با انجام بنچمارک کردن، میتوانید عملکرد محصولات، خدمات و فرآیندهای خود را با معیارهای مشخص مقایسه کنید و از نتایج به دست آمده برای بهبود کیفیت و عملکرد استفاده کنید.
آگاهی از رقبا:
با انجام بنچمارک کردن، میتوانید عملکرد محصولات و خدمات خود را با رقبا مقایسه کنید و درک بهتری از وضعیت رقابتی خود داشته باشید.
افزایش رضایت مشتریان:
با انجام بنچمارک کردن و بهبود عملکرد و کیفیت محصولات و خدمات، مشتریان بهترین تجربه را از کسب و کار شما خواهند داشت که این امر به افزایش رضایت و وفاداری مشتریان منجر خواهد شد.
تقویت رقابتی بودن:
با انجام بنچمارک کردن و بهبود عملکرد و کیفیت محصولات و خدمات، میتوانید برای رقابت با سایر شرکتها آمادگی داشته باشید و توانایی رقابتی خود را تقویت کنید.
تصمیمگیری بهتر:
با داشتن دادههای دقیق و مشخص از بنچمارک کردن، میتوانید تصمیمگیریهای بهتری در مورد توسعه محصولات و خدمات، بهینهسازی فرآیندها و مدیریت منابع انجام دهید.
در کل، بنچمارک کردن به عنوان یک ابزار مهم در بهبود عملکرد و کیفیت محصولات و خدمات، افزایش رضایت مشتریان و تقویت رقابتی بودن کسب و کار، بسیار مهم است.
بنچ مارکینگ در دنیای بازاریابی؛ راهکاری مهم برای بهبود کسبوکار
همان گونه که در بخشهای قبل این مقاله اشاره شده است، بنچمارک در دنیای مارکتینگ بهعنوان فرآیندی از موارد زیر شناخته میشود:
- اندازهگیری و مقایسه عملکرد و کارایی محصولات با محصولات رقبا
- اندازهگیری و مقایسه عملکرد و کارایی خدمات و فرآیندها با خدمات رقبا
مقایسه کسبوکار شما با رقبا بینش لازم را برای بهبود عملکرد و پشت سر گذاشتن این رقیبان در اختیارتان میگذارد. در بنچمارکینگ شرکتها رقبای قدرتمند خود را پیدا میکنند و با مقایسه منطقی خود با آنها، دلیل موفقیتشان را مییابند.
ممکن است این سوال برای شما به وجود بیاید که آیا بنچمارک کردن تقلید از دیگران است؟! برای پاسخ به این سوال باید اشاره داشت که این فرآیند مهم تقلید کردن از دیگران نیست؛ بلکه روشی نوآورانه برای بهبود کسبوکار محسوب میشود. درواقع، هدف از این فرآیند آن است که شما نیز روزی با تدوین یک استراتژی بازاریابی مناسب، به یک رقیب سرسخت برای سایر کسبوکارها تبدیل شوید.
البته به خاطر داشته باشید که برای استفاده درست و مناسب از فرآیند بنچمارکتینگ، صرفاً دیدن کسبوکارهای موفق کافی نیست. شما باید درک درستی از مخاطبان و مزیت رقابتی خود داشته باشید تا بتوانید با استفاده از بنچمارکتینگ در دنیای کسبوکار دیده شوید.
انواع بنچمارکینگ کدام است؟
بنچمارکینگ انواع مختلفی دارد که در زیر به آنها اشاره میکنیم:
بنچمارک کردن استراتژیک (Strategic Benchmarking)
در این نوع بنچمارک کردن، شرکت با شرکتهایی در صنایع مختلف مقایسه میشود که به نوعی رقابت با آنها ندارد، اما به عنوان الگویی برای بهبود استراتژی کسب و کار استفاده میشود. به عنوان مثال، شما میتوانید استراتژی بازاریابی یک شرکت صنعتی را با شرکتی در حوزه خدماتی مقایسه کنید.
بنچمارک کردن عملکرد (Performance Benchmarking)
در این نوع بنچمارک کردن، عملکرد شرکت در زمینههای مختلف مانند فروش، مشتریان، سودآوری و غیره با شرکتهای دیگر در صنعت مقایسه میشود. به عنوان مثال، شما میتوانید سودآوری شرکت خود را با شرکتهای دیگر در صنعت خود و همچنین بازارهای دیگر مقایسه کنید.
بنچمارک کردن فرآیند (Process Benchmarking)
در این نوع بنچمارک کردن، فرآیندهای شرکت با فرآیندهای شرکتهای دیگر در صنعت مقایسه میشود. به عنوان مثال، شما میتوانید فرآیندهای تولید خود را با فرآیندهای شرکتهای دیگر در صنعت خود و یا در صنایع مشابه مقایسه کنید.
در کل، بنچمارک کردن بر اساس استراتژیک، عملکرد و فرآیند نیز به عنوان ابزاری برای بهبود عملکرد و کیفیت کسب و کار و افزایش رضایت مشتریان استفاده میشود. به عنوان یک کارآفرین یا مدیر کسب و کار، باید به نیازهای خود توجه کرده و نوع مناسب بنچمارک کردن را انتخاب کنید.
بنچمارک در طراحی سایت و سئو چه تاثیری خواهد داشت؟
به صورت کلی اشاره کردهایم که این فرآیند میتواند در بهبود کسب و کار شما تاثیرگذار باشد. خبر خوب این است که از بنچمارک میتوان در طراحی سایت و سئو (بهینهسازی برای موتورهای جستوجو) نیز بهره برد. این موضوع بدان معناست که به منظور راهاندازی سایت، تهیه محتوای مناسب و آغاز فعالیت در دنیای وب، ابتدا بهترین کیساستادیهای صنعت خود را بررسی کرده و از آنها میتوانید الگو برداری نمایید. البته این بهمعنای تقلید در سئو و تولید محتوا از رقبا نیست؛ بلکه باید کمی نوآوری و خلاقیت را چاشنی کار خود قرار دهید تا یک گام از رقیبانتان جلوتر باشید.
سخن پایانی:
در این مقاله بهطور کامل بررسی کردیم که بنچمارک چیست، چه مزایایی دارد و تا چه میزان برای کسب و کارها اهمیت دارد. اکنون که با اهمیت بنچمارکینگ در دنیای بازاریابی و مدیریت کسبوکار آشنا شدید، وقت آن رسیده است که تصمیم بگیرید! برای انجام بنچمارکینگ هیچگاه دیر نیست؛ با انجام این فرآیند میتوانید در زمانی اندک به رقیب سرسخت کسبوکارهای دیگر بازار تبدیل شوید. شما عزیزان میتوانید برای انجام این فرآیند به وب سایت برندتیک مراجعه کرده و با کارشناسان و مشاوران این مجموعه مشورت نمایید
بازدید : 392
انتشار : 1402/03/18